Spelersgroep geeft signaal af aan Hyballa: 'Trainers kunnen heel veel zeggen...'

Spelersgroep geeft signaal af aan Hyballa: 'Trainers kunnen heel veel zeggen...'

19-04-2017 16:14
6

De spelersgroep van NEC staat nog altijd volledig achter trainer Peter Hyballa. Dat zegt routinier Jeffrey Leiwakabessy naar aanleiding van de onrust die heerst bij de Nijmegenaren. 

"Ja, natuurlijk", doelt hij op de steun van de spelersgroep, in gesprek met Omroep Gelderland. "Hij probeert er alles aan te doen om ons doel te halen, namelijk in de Eredivisie blijven. Maar wij zijn als spelers verantwoordelijk voor wat wij op het veld laten zien. De trainers kunnen heel veel dingen zeggen, maar als wij het niet uitvoeren, kan hij daar niks aan doen."

Zaterdagnacht stond Leiwakabessy boze NEC-fans te woord. "Ik begrijp hun teleurstelling. Ik begrijp dat ze daar staan en we moeten ze dan ook te woord staan. Zij hebben veel liefde voor de club en balen dat hun club onderaan bungelt. We hebben het drie jaar geleden meegemaakt. Toen zijn we na een zware periode gedegradeerd, dat mag nu niet gebeuren. Ook al zijn de meeste spelers jong, het zijn wel profvoetballers. Ze weten dat dit kan gebeuren. Ik zal ze overal bij helpen, maar ze moeten zich realiseren dat het lastig zal worden", besluit hij.