Vóór 2019 geen videoreferee in Champions League: 'Best even slikken'

Vóór 2019 geen videoreferee in Champions League: 'Best even slikken'

19-04-2017 21:51
12

De videoscheidsrechter zal niet vóór 2019 worden geïntroduceerd in de Champions League. Mike van der Roest, projectleider videoarbitrage van de KNVB, keek dinsdag met afschuw naar het Champions League-duel tussen Real Madrid en Bayern München (4-2). De twee laatste doelpunten van Real bleken na afloop te zijn gemaakt in buitenspelpositie.

"Dat is best even slikken", zegt Van der Roest tegen de NOS over de discutabele momenten tijdens het duel, dat gefloten werd door de Hongaar Viktor Kassai. "Maar ik schrik niet omdat de arbitrage zo slecht was, want deze buitenspelsituaties zijn echt niet waar te nemen. Daar zijn camera's en software voor nodig..."

Van der Roest verklaart waarom de videoref nog niet is ingevoerd in de Champions League: de FIFA heeft met alle voetbalbonden 'een traject afgesproken'. "Dat betekent tot en met 2018 testen. Tot die tijd zal er niets veranderen. Er wordt veel getest", zegt hij. In Nederland is vanaf het seizoen 2018/2019 de videoref actief bij alle Eredivisie-wedstrijden. Van der Roest: "Vergeet niet dat het behoorlijk wat voorbereidingen vergt."