Emotioneel bezoek Feyenoord: 'We gaan ons best voor ze doen'

Emotioneel bezoek Feyenoord: 'We gaan ons best voor ze doen'

19-04-2017 23:05
cw
Steef Bouwman

Feyenoord heeft woensdag het Sophia Kinderziekenhuis bezocht. De spelers en trainers van de Eredivisie-koploper gingen op bezoek bij zieke kinderen, die flink onder de indruk waren. Maar niet allen zij. Ook de Feyenoord-spelers vonden het een inspirerend en mooi bezoek. 

Karim El Ahmadi vond het heerlijk om de kinderen te zien stralen. "Het is moeilijk om het kampioenschap te beloven, maar we gaan ons best doen om ook voor jullie die schaal te winnen", zegt de middenvelder tegen Metro. Jan-Arie van der Heijden was ook onder de indruk. "Het eerste dat ik zag toen ik de gang kwam in lopen was een meisje in een bed met bloed op het kussen. Dat is natuurlijk moeilijk om te zien. Maar het is goed dat we dit doen, want je ziet de kinderen gelijk blij worden als ze ons zien. Hopelijk kunnen ze hun ellende even vergeten."

Als Levi verklapt dat zijn vader eigenlijk voor Ajax is, geeft Van der Heijden een fotokaart met zijn handtekening aan hem. "Je had er al eentje, maar deze is voor papa", lichtte de verdediger - ongetwijfeld met een brede glimlach – toe. Aan Tonny Vilhena worden veel vragen gesteld, waaronder: 'Heb je een zaakwaarnemer en wat doet hij allemaal voor je?' Op die vraag geeft Vilhena een emotioneel antwoord. "Ik heb onlangs mijn moeder verloren, daarin steunt hij mij heel erg", zegt de middenvelder, waarna het jongentje antwoordt. "Sterkte."'