Aanvaller heeft boodschap voor Ajax: 'Ik wil de Duitse Sjaak Swart worden'

Aanvaller heeft boodschap voor Ajax: 'Ik wil de Duitse Sjaak Swart worden'

20-04-2017 07:08
50

Amin Younes hoopt dat Ajax hem een nieuw contract voorschotelt. De 23-jarige Duitser wil graag over een nieuwe verbintenis praten, nadat hij vorige week tegen Schalke 04 (2-0) zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde.

"Heel graag, want ik weet dat ik hier nog een veel betere speler kan worden", benadrukt Younes in De Telegraaf. Hij heeft nog een contract tot medio 2018, met een optie voor Ajax om dat met één jaar te verlengen. "De keuze die optie te lichten, is aan Marc Overmars en de trainer", zegt de dribbelaar, die niet uitsluit dat hij nog veel langer in Amsterdam te bewonderen valt.

"Het is niet slim om ergens naartoe te gaan waar ze de lange bal hanteren en vechtvoetbal spelen", aldus Younes. "De Duitse Sjaak Swart, de Duitse mister Ajax worden, moet mijn doel zijn. Wat Ajax elke dag voor mij doet, is ongelooflijk. Hier krijg ik de beste opleiding ter wereld, de begeleiding is gewoon fantastisch."

De Libanese Duitser stapt ook op zijn vrije dagen vaak het trainingsveld op of dan duikt hij het krachthonk in. "Ajax doet alles voor mij en ik wil alles voor Ajax doen. Ik heb nog tien goede jaren voor me, dus ik wil honderd procent geven om het maximale eruit te halen."