Mulder vol lof over Ajax: 'Hij draaide ze helemaal dol, zou hem altijd opstellen'

Mulder vol lof over Ajax: 'Hij draaide ze helemaal dol, zou hem altijd opstellen'

donderdag 20 april 2017 om 12:14

Youri Mulder is vol lof over Peter Bosz. De Ajax-trainer maakte indruk met de manier waarop hij zijn spelers liet voetballen in het heenduel met Schalke 04 (2-0).

Mulder vindt dat Bosz de juiste keuzes maakt. "Dat zie je bijvoorbeeld aan Donny van de Beek. Die was uitstekend als vervanger van Lasse Schöne vorige week. Ook jongens als Justin Kluivert en Matthijs de Ligt zou ik weer laten spelen", zegt hij tegen NUsport. "Dat is het goede van Bosz, die gooit gewoon de jonge jongens erin."

Bertrand Traoré voldeed tegen Schalke bovendien als vervanger van Kasper Dolberg, zag Mulder. "Hij maakt een heel goede indruk zoals hij gespeeld heeft de afgelopen weken. Hij draaide de verdedigers van Schalke helemaal dol. Ik zou Traoré in deze vorm altijd opstellen."

De tv-analist kijkt uit naar de return, donderdagavond vanaf 21.05 uur. "In Gelsenkirchen zal er een geweldige ambiance zijn, dat maakt iets los bij de jonge spelers. Door die sfeer kunnen ze boven zichzelf uitstijgen. In grote wedstrijden zoals deze krijgen ze vleugels."

Poll

Gaat Ajax het donderdag redden tegen Schalke?

(1435 stemmen)

Plaats een reactie

Kevinm +1480
donderdag 20 april 2017 om 12:16
Ik heb bij Youri Mulder altijd het idee dat ze zijn vader niet konden betalen. Youri wekt de indruk dat hij maar weinig verstand heeft van tactieken en voetbal in het algemeen. Hij weet altijd alleen dingen te noemen die voor iedereen duidelijk zijn.
Vind ik leuk
DubRtd +15656
donderdag 20 april 2017 om 12:32
Zou mooi zijn als ze voor geen van 2'en nog geld zouden hebben
Vind ik leuk
Cookee +8540
donderdag 20 april 2017 om 14:29
Nou, Youri heeft van die Ziggo-antwoorden. En tactiek, daar snappen spitsen nooit iets van. En dit keer looft hij Bosz maar die zit er het hele seizoen al. Ik denk meer dat het de spelers zijn die dit voorelkaar kregen, je moet maar kunnen opbrengen zo scherp te spelen. Dat kan Bosz wel zeggen... maar uitvoering dat doen de spelers.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Mulder vol lof over Ajax: 'Hij draaide ze helemaal dol, zou hem altijd opstellen'