De Ligt heeft voorkeur voor loting: Dat kan erger in m'n debuutseizoen. Ongekend

De Ligt heeft voorkeur voor loting: "Dat kan erger in m'n debuutseizoen. Ongekend"

vrijdag 21 april 2017 om 01:00

Matthijs de Ligt was na afloop van Schalke 04 - Ajax uitzinnig van vreugde. De zeventienjarige centrale verdediger van Ajax was onderdeel van een van de meest epische comebacks van de afgelopen jaren. VoetbalPrimeur sprak met De Ligt. 

Emile van de Sande
GELSENKIRCHEN

Heb je een moment het gevoel gehad dat het voorbij was?
"Nee, het is Europees voetbal. Elk detail telt. Ik heb geen moment het gevoel gehad dat we kansloos waren. Dat bleek terecht. Het was echt geweldig. Ik keek eerst nog of het geen overtreding was, want het was natuurlijk een hachelijk moment in de vijfmeter. Maar de scheids wees naar de middenlijn. Toen was het rennen geblazen. Ik denk dat ik vermoeider was door het juichen dan door de wedstrijd." 

Hoe vind je dat je zelf gespeeld hebt vanavond?
"Ik speelde best wel een lekkere wedstrijd. Het is typisch Nederlands om het nu te hebben over wat er niet goed ging, maar ik heb in de eerste helft twee ballen verkeerd gegeven. Omdat ik op links sta terwijl ik rechts ben ziet het er soms wat weifelend uit, dat snap ik. Maar het baltempo lag bij ons allemaal te laag. We mochten blij zijn dat het 0-0 stond bij rust."

Je bent de afgelopen tijd overspoeld met vragen over je Oranje-debuut. Word je daar moe van?
"Ik ben dat sowieso al vergeten. Volgens mij zijn de media het nog niet helemaal vergeten. Ik vind het niet vervelend, dat ik daar zo veel vragen over krijg. Het hoort erbij. Het gaat erom wat je zelf denkt, niet wat anderen denken. Mensen mogen mij alles vragen, dat is hun goed recht. Ik probeer daar netjes op te antwoorden. Ik lig er niet wakker van."

Zondag wacht weer een zware én belangrijke wedstrijd. Zijn jullie fysiek in staat om daar weer tot het gaatje te gaan?
"Ja, dat is weer een mooie pot. 120 minuten spelen is veel, ik heb dat zelfs nog nooit meegemaakt. Het wordt vechten. Vandaag hebben we dat als team goed gedaan, dus daar ben ik tevreden over. Maar ik denk dat de mentale boost zwaarder weegt dan de fysieke belasting. We hebben een stapje meer moeten zetten, omdat we met tien man kwamen. Maar ik denk dat dat vooral in het koppie zit."

Vrijdag wordt er geloot voor de halve finales. Waar hoop jij op?
"Dat lijkt me wel duidelijk. Puur op papier is Celta de Vigo minder dan die andere twee ploegen (Manchester United en Olympique Lyon, red.). We hebben eerder al gewonnen van Celta. Maar ik wil niet teveel vooruit lopen op de loting. Dat zien we vrijdagmiddag wel. Old Trafford is natuurlijk ook niet verkeerd, haha. Dat kan erger in m'n debuutseizoen. Ongekend."

Poll

Op welke loting hoop jij?

(1814 stemmen)

Plaats een reactie

vrijdag 21 april 2017 om 01:15
Natuurlijk Celta
Vind ik leuk
bits +4642
vrijdag 21 april 2017 om 01:22
Ik vond m vandaag niet best, bij alle 3 de goals indirect schuldig. Groot talent, maar begin steeds meer te twijfelen.
Vind ik leuk
Ginovanni +16531
vrijdag 21 april 2017 om 01:22
Ongelooflijk wat die gast meemaakt, wat een ervaring(en) hij op doet en......hij is pas 17... Ongekend!!
Vind ik leuk
harryp +968
vrijdag 21 april 2017 om 01:24
Je hebt een kans met Celta loten en dan United in de finale. Tegen Lyon zie ik het somber in.
Vind ik leuk
vrijdag 21 april 2017 om 01:33
Top mentaliteit, na Oranje schreef iedereen hem af, maar deze tiener kan de knop omzetten, en gewoon door gaan, wat een top talent!!
Vind ik leuk
United +38868
vrijdag 21 april 2017 om 01:53
Jammer dat het vandaag niet zo'n beste wedstrijd was. Maar ach wat maakt het uit we zijn door. Hij is weer een ervaring rijker! Is alleen maar goed voor hem.
Vind ik leuk
United +38868
vrijdag 21 april 2017 om 01:49
Voor zo'n jongen moet het toch ook geweldig zijn. Je debuut dit seizoen maken op 17 jarige leeftijd en dan gewoon spelen in de Europa League! Hij kan zich geen betere, desondanks Oranje, debuutjaar wensen.
Vind ik leuk
Foebele +44432
vrijdag 21 april 2017 om 01:53
Nee, niet Celta, United! Onderschat niet het gevaar van een ploeg die je al eens getroffen hebt en verslagen hebt. Lyon vind ik veel te listig, fransen liggen ons sowieso niet en we worden ook nog eens altijd genaaid tegen fransen. United is zeker niet de makkelijkste, maar dat is wel de mooiste.
Vind ik leuk
United +38868
vrijdag 21 april 2017 om 01:54
Ook mooi voor Edwin!! :D En zonder Zlatan :(
[Reactie gewijzigd op vrijdag 21 april 2017 om 01:54]
Vind ik leuk
vrijdag 21 april 2017 om 02:17
als we spelen zoals vanavond gaan we tegen alledrie de ploegen op de pijnbank
Vind ik leuk
Farmer +8332
vrijdag 21 april 2017 om 06:26
tja ,de goden verzoeken: Celta... en United en Lyon die elkaar compleet kapotspelen(verlenging, pingels, rode kaarten) in de andere pot?

Zal wel niet gebeuren, maar...

Ajax kán best een leuk sprookje schrijven....
Van mij mogen ze iig!
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

De Ligt heeft voorkeur voor loting: "Dat kan erger in m'n debuutseizoen. Ongekend"