'Ik wist niet dat ik de kracht had om in de 119de minuut nog zo'n actie te maken'

'Ik wist niet dat ik de kracht had om in de 119de minuut nog zo'n actie te maken'

21-04-2017 09:31
14

Amin Younes zorgde donderdag voor grote opluchting bij Ajax door de bevrijdende tweede uitgoal te maken tegen Schalke 04. De Duitse aanvaller erkent dat hij amper nog op zijn benen kon staan in Gelsenkirchen, maar is dolgelukkig.

"Ik wist zelf niet dat ik nog de kracht had om in de 119de minuut nog zo'n actie te maken", zei Younes na afloop onder meer tegen Kicker. Schalke-doelman Ralf Fährmann was lange tijd de grote sta in de weg, maar moest in de verlenging twee keer buigen. Na een 3-0 achterstand kwam Ajax zodoende met de schrik vrij.

"Dit is ongelooflijk en lastig onder woorden te brengen", stelt Younes. "Ik ben gewoon heel erg trots op de jongens. Complimenten aan het hele team. We hebben weliswaar niet onze beste wedstrijd gespeeld, maar om op karakter zo boven te komen drijven is nog veel meer waard."

De vleugelaanvaller kan het nog maar moeilijk bevatten. "Ik heb zeker nog een dag nodig om dit goed te verwerken. Ik geloofde er op een zeker moment zelf ook niet meer in. Ongelooflijk hoe we ons hebben teruggeknokt." In de halve finale wacht een treffen met Celta de Vigo, Olympique Lyon of Manchester United. "Nu wil ik ook naar de finale", besluit Younes.