Vorig jaar werden we kampioen, nu is het zwaarder in een andere competitie

"Vorig jaar werden we kampioen, nu is het zwaarder in een andere competitie"

vrijdag 21 april 2017 om 16:01

David Mendes da Silva beseft dat Sparta alles op alles moet zetten om ook volgend seizoen nog actief te zijn in de Eredivisie. De verdediger van de Rotterdammers stelt dat het spel van zijn ploeg de laatste tijd zeer matig is.

"Het is minder geworden, dat zie je aan de ranglijst, en merk je ook in de spelersgroep. Daar moeten wij proberen mee om te gaan, we zitten in een moeilijke situatie", aldus de routinier tegen RTV Rijnmond. Mendes zegt verder dat Sparta 'niet uit elkaar' moet vallen. "Niet wijzen naar elkaar, dan ben je verloren. Iets meer energie, iets meer agressie. Wij zijn 31 wedstrijden onderweg, de laatste reeks was heel slecht, maar we hebben ook een goede reeks gehad."

Mendes weet als geen ander hoe het voelt om te degraderen. In 2002 deed hij dat al met Sparta. Het was een dieptepunt in zijn carrière, zegt hij. "Ik probeer nu wel de rust te bewaken. Vertrouwen te geven aan spelers, voor velen is het nieuw. Vorig jaar werden we kampioen, nu is het zwaarder in een andere competitie. Veel verliespartijen. Dat kan ik je koppie gaan spelen", zegt de middenvelder, die vindt dat Sparta in de Eredivisie hoort. "Dat moeten wij nu bewijzen."

Plaats een reactie

vrijdag 21 april 2017 om 16:40
Was vroeger een veelbelovende speler, maar heb de indruk dat Mendes er niet bepaald alles uit heeft weten te halen.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

"Vorig jaar werden we kampioen, nu is het zwaarder in een andere competitie"