Update: 'AZ favoriet om doelman in te lijven; Alkmaarders hopen op huurdeal'

Update: 'AZ favoriet om doelman in te lijven; Alkmaarders hopen op huurdeal'

27-04-2017 15:47
19

AZ is opnieuw in de markt voor Davy Roef. De Belgische doelman, die dit seizoen door Anderlecht wordt uitgeleend aan Deportivo La Coruña, wil zijn carrière graag nieuw leven inblazen.

Dat meldt Het Nieuwsblad. Anderlecht verhuurt Roef sinds afgelopen zomer aan Deportivo, maar in Spanje komt de 23-jarige niet aan de bak. Hij keepte nog geen minuut. AZ, dat twee jaar geleden én afgelopen winter ook al interesse had, zou in Roef de opvolger van Tim Krul zien. Krul verlaat Alkmaar aan het einde van het seizoen weer voor Newcastle United.

De kans is groot dat Anderlecht meewerkt aan een vertrek van Roef, omdat de doelman door de opkomst van toptalent Mile Svilar (17) niet kan rekenen op een plek onder de lat of op de bank. Roef heeft in Brussel een contract tot de zomer van 2020, waardoor AZ met een zak geld over de brug moet komen. In België vraagt men zich hoeveel de nummer zes van de Eredivisie wil betalen voor iemand die maanden niet heeft gekeept.

Update 27/04 15.47: Naast AZ hebben ook meerdere clubs uit het buitenland concrete belangstelling voor Roef. Dat melden Belgische media donderdag. De Alkmaarders zijn echter 'het meest concreet' en dus lijkt een transfer naar de Eredivisie in de maak. AZ hoopt dat Anderlecht wil meewerken aan een verhuur.