21-04-2017 22:34
30

SC Cambuur heeft de vierde periodetitel in de Jupiler League gewonnen. De Friezen moesten winnen van RKC Waalwijk en dat lukte zonder problemen. Ook De Graafschap wist, het zij met moeite, te winnen.

Achilles '29 - FC Dordrecht 2-2
De degradatiekraker tussen Achilles en Dordrecht werd beslist door Dordrecht. De bezoekers hadden een voorsprong van drie punten op de hekkensluiter en daardoor moest Achilles winnen om nog kans te maken op lijfsbehoud. Achilles stond in de blessuretijd met 2-1 voor, tot Erol Alkan in de 94e minuut namens Dordrecht gelijkmaakte. Daardoor komt degradatie voor Achilles wel heel dichtbij.

SC Cambuur - RKC Waalwijk 5-0
RKC had baat bij een nederlaag in Friesland, in verband met de periodetitel én de stand op de ranglijst. De overwinning van Cambuur was echter wel heel makkelijk verdiend. Het duurde tot de twintigste minuut voordat Sander van de Streek de score kon openen. Tarik Tissoudali maakte twee én vier minuten na de openingstreffer de 2-0 én de 3-0. Alsof het voor RKC nog niet lastig genoeg was, maakten Stefano Lilipaly en Erik Bakker er in de eerste helft ook nog 4-0 en 5-0 van. De overwinning betekent dat Cambuur de vierde periodetitel heeft gewonnen.

Almere City - De Graafschap 1-2
De Graafschap kon de periodetitel pakken, maar dan moest SC Cambuur verliezen van RKC Waalwijk. Dat lukte niet en dus moet De Graafschap simpelweg zo veel mogelijk punten pakken in de laatste wedstrijden van het seizoen. Lang bleef het 0-0 in Almere, maar twintig minuten voor tijd maakte Kees van Buuren de 1-0 voor Almere City. Daryl van Mieghel maakte tien minuten later de 1-1. Anthony van den Hurk maakte er in de allerlaatste minuut nog 1-2 van na een blunder van formaat van goalie Chiel Kramer.