Rutten looft Feyenoorder: 'Dit jaar krijgt hij voor het eerst pas echt waardering'

Rutten looft Feyenoorder: 'Dit jaar krijgt hij voor het eerst pas echt waardering'

22-04-2017 14:53
6

Fred Rutten duimt aanstaande zondag voor Feyenoord. Zijn oude club gaat zondag op bezoek bij Vitesse, ook al een voormalig werkgever van de clubloze coach. Vooral voor de Rotterdammers is het een cruciaal duel in de eindfase van de titelstrijd.

"Als een team het verdient kampioen te worden is het Feyenoord wel. Ze staan al vanaf de eerste speelronde bovenaan", zegt Rutten in gesprek met ELF Voetbal. De voormalig verdediger zegt geen 'kampioensstress' te zien in de selectie van trainer Giovanni van Bronckhorst.

Wedden

Meer odds

"Dat is meer iets voor de buitenwereld. Feyenoord heeft het altijd lastig in Arnhem, maar kan veel compenseren met wilskracht. Bovendien scheelt het een slok op een borrel dat Ricky van Wolfswinkel er niet bij is, want Vitesse is sterk afhankelijk van zijn productie."

El Ahmadi
Twee jaar geleden had Rutten nog de leiding bij Feyenoord. Hij begon goed in De Kuip, maar zijn periode eindigde met een voortijdig vertrek. Hij heeft nog sporadisch contact met Karim El Ahmadi. "Gewoon over algemene dingen." Volgens Rutten is El Ahmadi dé motor van Feyenoord.

"Karim kan alles, hij is heel multifunctioneel. Hij knapt vuil werk op, maar is ook de verbinding tussen verdediging en aanval. Dit jaar krijgt hij voor het eerst pas echt waardering, maar wel meer spelers krijgen pas op latere leeftijd de waardering die ze verdienen."