Jans grijpt in na debacle: 'Hij zit niet bij de selectie, geldt voor meer spelers'

Jans grijpt in na debacle: 'Hij zit niet bij de selectie, geldt voor meer spelers'

22-04-2017 16:57
4

PEC Zwolle krijgt na de ontluisterende nederlaag tegen FC Groningen (5-1) vorige week een ander gezicht. Trainer Ron Jans passeert onder anderen Youness Mokhtar voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo zaterdagavond.

Of Mokhtar disciplinair gestraft is, wilde Jans niet zeggen. "Hij zit niet bij de selectie, punt. Dat geldt voor meer spelers. We hebben zaterdag maar zes veldspelers op de bank. Voor elke linie twee", laat hij weten aan De Stentor. Ryan Thomas kampt met liesklachten en begint op de bank. Het maakt de weg vrij voor aanvaller Kingsley Ehizibue en Bart Schenkeveld.

Jans beseft dat er veel druk op het duel met Heracles staat. De zestiende plaats en daarmee play-offs dreigen. "Druk hoort bij voetbal, maar het is zaak dat we niet verkrampen", zegt de trainer, die strijd wil zien. Iets wat in Groningen ontbrak. "Wij hebben te weinig spelers die af en toe eens op de grote trom slaan en de ploeg op sleeptouw nemen."

"We zijn van goede wil, maar bij tegenslag gaat het dan mis. Nu is het zaak tegen Heracles te laten zien waartoe we in staat zijn", besluit Jans.