Alarmfase één bij NEC: Excelsior wint degradatiekraker in Nijmegen

22-04-2017 20:21
29

NEC zit dieper in de problemen. De Nijmegenaren verloren de degradatiekraker van Excelsior. In De Goffert werd het 0-1.

De bezoekers in Nijmegen werden in de eerste helft nou niet bepaald getrakteerd op vuurwerk. Het duel kwam na een half uur wat meer los, maar tot spektakel leidde dit niet. Beide ploegen kregen hier en daar mogelijkheden. Er stond veel spanning op het duel, mogelijk waren beide teams daarvan onder de indruk.

Ruim tien minuten na de rust werd NEC in de problemen gebracht door Excelsior. Mike van Duinen, spits van de Kralingers, kopte binnen na een afgemeten voorzet van Khalid Karami. De ploeg van Peter Hyballa zocht vervolgens met man en macht naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet. De thuisploeg liet diverse kansen onbenut.

Door de nederlaag moet NEC serieus vrezen voor degradatie. De voorsprong op hekkensluiter Go Ahead Eagles is dan wel vijf punten, maar de kans is veel groter dat de Nijmegenaren nu nacompetitie moeten spelen.