PSV doet het niet voor Feyenoord: 'Het maakt mij niet uit wie kampioen wordt'

PSV doet het niet voor Feyenoord: 'Het maakt mij niet uit wie kampioen wordt'

23-04-2017 08:32
22

Hoewel PSV zelf geen rol meer speelt in de titelstrijd, kan het Feyenoord zondag de helpende hand bieden door de topper tegen Ajax te winnen. Jürgen Locadia houdt zich daar totaal niet mee bezig.

"Dat is bij ons niet ter sprake gekomen. Het maakt mij persoonlijk ook niets uit wie er kampioen wordt. Dat hadden we zelf willen worden. We willen deze wedstrijd natuurlijk wel winnen, maar dan voor onszelf", zegt de aanvaller tegen De Telegraaf. Na de recente gelijke spel tegen FC Twente en ADO Den Haag zijn de Eindhovenaren veroordeeld tot de derde plaats.

"Ik denk niet dat de achterstand nog is in te halen. Ajax zit in een flow, dus ik verwacht niet dat ze nog veel punten laten liggen. Ze winnen bijna elke wedstrijd in de Eredivisie en wij hebben het in twee weken weggegeven", aldus Locadia, die toegeeft dat de klap hard aankwam. "Iedereen verwerkt het verschillend. De knop moest ook snel om, omdat de volgende wedstrijd er alweer snel aan kwam. Je kunt er niet te lang in blijven hangen."

Locadia aast in de topper op iets van eerherstel. "PSV-Ajax is voor velen de wedstrijd van het jaar. Wellicht dat we revanche kunnen nemen op onszelf. We spelen nergens om, maar het blijft een wedstrijd waar iedereen het hele jaar naar uitkijkt." Met de beschuldigende vinger wijzen doet hij niet meer. "Het is moeilijk om nu schuldigen aan te wijzen. Of naar de trainer te wijzen. Dat het door hem komt. Dat kan niemand zeggen."