'Guardiola krijgt 300 miljoen bij City: Van Dijk, Sanchez en Mbappé topprioriteit'

'Guardiola krijgt 300 miljoen bij City: Van Dijk, Sanchez en Mbappé topprioriteit'

23-04-2017 10:26
21

De Engelse boulevardmedia pakken zondag weer groot uit met de transferplannen van Manchester City. Volgens The Sun krijgt manager Pep Guardiola een budget van driehonderd miljoen euro om de selectie naar zijn hand te zetten.

Guardiola heeft drie prioriteiten aangewezen, waaronder Virgil van Dijk van Southampton. Ook Alexis Sanchez en Kyle Walker moeten naar het Etihad Stadium komen. De Spaanse succescoach liet zich zaterdag nog lovend uit over de Chileen van rivaal Arsenal, die hij bij Barcelona onder zijn hoede had. "Iedereen beseft dat Lionel Messi uniek is, maar Alexis zit daar slechts één niveau onder."

City wil naast dat drietal een nieuwe linksback, waarvoor Manchester United-speler Luke Shaw en Benjamin Mendy van AS Monaco de belangrijkste kandidaten zijn. Verder staat middenvelder Corentin Tolisso van Olympique Lyon op het lijstje. Daarmee is de koek niet op. The Sunday Express verwacht dat Manchester City het transferrecord gaat breken voor Kylian Mbappé.

De Fransman maakt indruk bij Monaco en The Citizens willen dan ook minstens 106 miljoen op tafel leggen. Daarmee zou Mbappé zijn landgenoot Paul Pogba, die 105 miljoen opbracht, aftroeven als duurste speler ter wereld. Real Madrid is echter een belangrijke kaper op de kust.