Utrecht-spelers schrijven historie: 'Lang geleden, 1991. Hele grote prestatie'

Utrecht-spelers schrijven historie: 'Lang geleden, 1991. Hele grote prestatie'

23-04-2017 15:47
3

Erik ten Hag is content met de winst op Roda JC (1-0), waarmee FC Utrecht plek vier veiligstelde. "Een hele grote prestatie", zegt de trainer van de Domstedelingen tegen FOX Sports.

"Het eerste doel van het seizoen is bereikt", vervolgt de oefenmeester. "Het is heel lang geleden dat dit is gebeurd, 1991. Deze spelers schrijven historie." Pas in de absolute slotfase sloeg Utrecht zondag toe. Via Zakaria Labyad werd het in de 87e minuut 1-0. "Het duurde vandaag lang, daar hadden we rekening mee gehouden. Maar ik heb gezegd: verdedigen is de basis om te winnen. Dat hebben ze heel goed uitgevoerd."

"We hebben spelers die het verschil kunnen en ook moeten maken. Als je finales wilt winnen dan moet je super scherp zijn", meent Ten Hag, die over het algemeen blij was met het spel van zijn ploeg zondag.

"Ik heb meer zaken waar ik tevreden over ben, dan waar ik kritisch over ben." Tot slot reageert Ten Hag op de vermeende interesse van het Engelse Watford in Sofyan Amrabat. "Hij heeft dit seizoen een ongelofelijk goede ontwikkeling doorgemaakt. Maar hij moet nog veel leren. Hij heeft zeker de potentie voor de Premier League, maar we moeten niet te snel gaan."