'Italiaanse escape voor geflopte Janssen: bod van veertien miljoen euro'

'Italiaanse escape voor geflopte Janssen: bod van veertien miljoen euro'

23-04-2017 15:57
3

Een vers gerucht uit Italië: SS Lazio heeft het oog laten vallen op Vincent Janssen. De Nederlandse bankzitter van Tottenham Hotspur mag in de zomer voor zo'n veertien miljoen euro vertrekken, weet Corriere dello Sport. Lazio is bereid om dat bedrag te betalen. 

Een klein jaar geleden maakte Janssen (22) de overstap van AZ naar Spurs. Het eerste seizoen van de Oranje-aanvaller is geen succes geworden. Manager Mauricio Pochettino gebruikt Janssen vooral als invaller. Op de momenten dat Tottenham-ster Harry Kane niet inzetbaar was, kon zijn Nederlandse vervanger geen moment overtuigen. Janssen scoorde in de Premier League pas twee keer. 

Lazio, de werkgever van Stefan de Vrij en Wesley Hoedt, is de laatste weken aan tal van spitsen gelinkt. Ook Ricky van Wolfswinkel (Vitesse) en Enes Ünal (door Manchester City verhuurd aan FC Twente) zijn in verband gebracht met de huidige nummer vijf van de Serie A. Ook de namen van Ajax-aanvoerder Davy Klaassen en Feyenoord-verdediger Terenco Kongolo zijn gevallen in Rome. 

Lees ook: 'Janssen verder in het nauw: Tottenham informeert naar Serie A-revelatie'