Feyenoord stap dichterbij landstitel na simpele zege op apathisch Vitesse

23-04-2017 16:18
77

Feyenoord is weer een stap dichterbij de eerste landstitel sinds 1999. Vitesse werd zondagmiddag simpel verslagen (0-2), waardoor de Rotterdammers ook na speelronde 32 koploper blijven in de Eredivisie. De voorsprong op Ajax is nu vier punten. De nummer twee komt om 16.45 uur in actie tegen PSV.

In de Gelredome had Feyenoord negentig minuten lang geen kind aan Vitesse. De thuisploeg oogde ongeïnteresseerd. Waarschijnlijk zaten de Arnhemmers met het hoofd al bij volgende week zondag. Dan staat de bekerfinale tegen AZ op het programma.

De formatie van trainer Giovanni van Bronckhorst profiteerde optimaal van de lamlendige instelling van Vitesse. Al na tien minuten was het raak. Nicolai Jörgensen prikte binnen na een corner. Niet veel later werd het 0-2 en opnieuw Jörgensen haalde de trekker over. De Deense topscorer kopte binnen uit een voorzet van Jens Toornstra.

Na de pauze gebeurde er weinig meer in Arnhem. Vitesse spaarde z'n krachten, Feyenoord speelde de wedstrijd rustig uit. De koploper kan nu met een lekker gevoel gaan kijken naar de kraker tussen PSV en Ajax, die om 16.45 uur begint. Ajax móet winnen om het gat te verkleinen naar één punt. Voor Feyenoord staan er nog twee wedstrijden op het programma: Excelsior-uit en Heracles Almelo-thuis.