Update: Woedend PSV komt met officieel statement en doet oproep aan fans

23 april om 21:52

PSV-directeur Toon Gerbrands is woest op de supporters van zijn club die zondagmiddag voor chaos zorgden tijdens het duel met Ajax. In de tweede helft van de Eredivisie-topper in Eindhoven ontploften er rookbommen. Er ontstond schade, kinderen raakten in paniek en diverse mensen moesten worden behandeld bij de EHBO. 

"Wij veroordelen dit en treden hard op tegen degenen die hier verantwoordelijk voor zijn. Een persoon is inmiddels aangehouden door onze stewards en overgedragen aan de politie", aldus een boze Gerbrands in gesprek met het Eindhovens Dagblad. 

"Daarnaast staan wij alle beelden uiteraard af, als er verzoeken vanuit justitie komen. Wij keuren dit uiteraard af en zullen ook zelf stadionverboden uitdelen. Dit heeft werkelijk niets meer te maken met wat wij in ons stadion willen. Ook zelf moeten wij goed evalueren wat er is gebeurd en zullen we ook aan de KNVB alle informatie geven die van daaruit wordt opgevraagd."

Update 21.52: In een officieel statement op het digitale thuis laat PSV zondagavond weten dat het actie gaat ondernemen tegen de mensen die verantwoordelijk zijn voor het rookbomincident. "Dit gaat alle perken te buiten, we zullen de schade verhalen op de daders en zij krijgen een langdurig stadionverbod", zegt Gerbrands. PSV roept fans die fysiek last ondervinden van de rook zich te melden. Vijftien mensen - fans, stewards en beveiligers - hadden tijdens en na de wedstrijd ademhalingsproblemen en/of last van hun ogen.