'Van Breukelen verrast en praat met Advocaat over bondscoachschap Oranje'

'Van Breukelen verrast en praat met Advocaat over bondscoachschap Oranje'

24-04-2017 06:54
43

Henk ten Cate moet de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal, maar de KNVB schijnt op twee paarden te wedden. Technisch directeur Hans van Breukelen heeft in Istanbul een gesprek gehad met Dick Advocaat.

Dat meldt De Telegraaf op basis van bronnen in Zeist. De KNVB blijft dus op twee paarden wedden in de zoektocht naar een opvolger van Danny Blind. Aanvankelijk was Roger Schmidt de belangrijkste kandidaat, maar na de afzegging van de Duitser heeft Van Breukelen zijn bakens verlegd naar topfavoriet Ten Cate en dus ook Advocaat.

De interesse van de KNVB in de huidige trainer van Fenerbahçe is op z'n minst opvallend te noemen, omdat Advocaat de bond vorig jaar nog in de steek liet voor een lucratief avontuur in Turkije. Hij lijkt hoe dan ook tweede keus achter Ten Cate, met wie Van Breukelen een gesprek heeft gevoerd. Ruud Gullit is voor zowel Ten Cate als Advocaat een kandidaat-assistent.

Een terugkeer van Advocaat bij het Nederlands elftal zou weinig draagvlak hebben bij de belangrijkste internationals. Vooral aanvoerder Arjen Robben is kritisch, omdat Advocaat vorig jaar Blind in de kou liet staan.