Heitinga afgewezen voor cursus: 'Stuitende arrogantie van twee bondsmensen'

Heitinga afgewezen voor cursus: 'Stuitende arrogantie van twee bondsmensen'

24-04-2017 07:42
26

John Heitinga mag niet aan de cursus Coach Betaald Voetbal beginnen van de KNVB. De assistent-trainer van Jong Ajax wilde doorstromen, maar is niet toegelaten door de voetbalbond.

Heitinga heeft het diploma Trainer-Coach 1 bijna op zak en wilde direct doorstromen naar de nieuwe cursus Coach Betaald Voetbal, die in het najaar van start gaat. De KNVB heeft hem echter afgewezen, meldt De Telegraaf. Het gaat om een versnelde cursus voor spelers die veel hebben betekend voor het Nederlandse voetbal. Heitinga valt ondanks 87 interlands schijnbaar niet in die categorie.

Wedden

Meer odds

Heitinga kan nu op z'n vroegst in 2019 toegelaten worden en in 2020 het hoogste trainersdiploma halen, omdat de cursus slechts één keer in de twee jaar wordt aangeboden. Valentijn Driessen, chef sport van De Telegraaf, is verbaasd door de keuze van de KNVB om de oud-verdediger af te wijzen.

'Technisch directeur Hans van Breukelen gaf slippendragers als Frans de Kat en Teun Jacobs alle ruimte om Jong Ajax-assistent John Heitinga en in zijn kielzog Ajax-directeur Edwin van der Sar als kleine kinderen af te serveren', schrijft hij. In Zeist kregen Heitinga en Van der Sar het slechte nieuws te horen. 'Stuitende arrogantie van twee bondsmensen, die geen enkele loyaliteit en respect hebben voor zo’n grote oud-speler.'