Dringend beroep op KNVB: 'Onbevredigend, daarmee wordt Ajax niet geholpen'

24 april om 08:02

De nederlaag in de topper tegen PSV kan niet los worden gezien van de krachttoer die Ajax donderdag leverde tegen Schalke 04. Dat is de conclusie bij Studio Voetbal.

Ajax leek de 120 minuten in Gelsenkirchen nog niet verteerd te hebben. "De KNVB moet het zien te regelen met gemeentes. In Portugal gebeurt het bijvoorbeeld ook dat dit soort wedstrijden op maandag wordt gespeeld", aldus Volkskrant-journalist Willem Vissers. "We zijn blij dat een Nederlandse club het goed doet in Europa, maar daarmee wordt Ajax nu niet geholpen en dat vind ik een beetje onbevredigend."

Het duel tussen PSV en Ajax (1-0) sprankelde daarom niet. "PSV pakte Ajax aan op de manier zoals het hoort, maar toch speelde het matig", analyseert Co Adriaanse. "Ze speelden wel een hoog tempo, maar daardoor werd het spel ook slordig. Het effect was wel dat Ajax daardoor totaal niet in zijn spel kwam. Dat heeft PSV goed gedaan. En na de 1-0 van Locadia gingen ze op de counter spelen. Ajax was na rust wel iets beter, maar kon na rust nauwelijks kansen creëren. Dus PSV heeft terecht gewonnen."