Koeman heeft goed nieuws voor Oranje-international: Tijd voor iets anders

Koeman heeft goed nieuws voor Oranje-international: "Tijd voor iets anders"

24-04-2017 10:53
14

Maarten Stekelenburg krijgt een nieuwe kans van Ronald Koeman. In de competitiewedstrijd van Everton tegen West Ham United (0-0) keerde de Nederlandse doelman terug onder de lat.

Het laatste optreden van Stekelenburg dateerde van december 2016, waarna hij zijn basisplaats kwijtraakte aan Joel Robles. Koeman is echter niet tevreden over de Spanjaard. Na zeventien wedstrijden schuift de Everton-manager weer met zijn keepers.

"Ja, ik heb hem gepasseerd", benadrukt Koeman volgens de Liverpool Echo over Robles. "Het is altijd lastig om zulke knopen door te hakken, maar ik moest dit doen. Ik ben het seizoen begonnen met Maarten. Hij was mijn eerste keeper en deed het goed. Toen raakte hij geblesseerde, duurde het langer dat ik had verwacht en was de ploeg goed in vorm. Joel heeft het in de tussentijd goed gedaan."

Koeman slachtoffert Robles nu echter weer. "De laatste weken ben ik niet tevreden over zijn niveau, dus het was tijd voor iets anders", besluit de Nederlandse manager. Sunderland-doelman Jordan Pickford, die veel indruk maakt in zijn debuutseizoen, wordt genoemd als nieuwe doelman bij Everton.