Update: Hyballa reageert op ontslag: 'Hoop dat de club zich handhaaft'

Update: Hyballa reageert op ontslag: 'Hoop dat de club zich handhaaft'

24-04-2017 12:30
95

Peter Hyballa is niet langer de trainer van NEC. Voetbal International meldt dat Hyballa ontslagen is door de Nijmegenaren. 

De afgelopen weken stond Hyballa onder hoogspanning. De slechte reeks na de winterstop zorgt ervoor dat NEC niet langer vertrouwen heeft in een goede afloop van het seizoen. De club uit Nijmegen staat op de zeventiende plek. Directe degradatie is voorkomen, maar het ontlopen van nacompetitie wordt een hels karwei. Sparta heeft eveneens 28 punten en nummer vijftien Roda JC heeft er 30. 

Ook de relatie tussen Hyballa en de fans werd steeds slechter. Twee weken op rij moest de oefenmeester boze fans te woord staan buiten het stadion. Eerst gebeurde dat na de 3-0 nederlaag bij FC Twente. De situatie werd helemaal onhoudbaar toen NEC afgelopen weekend de cruciale wedstrijd tegen Excelsior verloor. Ook toen was het lang onrustig buiten het stadion.

Met nog twee speelronden te gaan moet NEC minstens een keer winnen om nacompetitie te ontlopen. Er wachten nog wedstrijden tegen AZ (thuis) en sc Heerenveen (uit). Afgelopen zomer werd de Duitser met een Nederlandse moeder aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van NEC. 

Lees ook: NEC gefileerd na Hyballa-ontslag: 'Jupiler League-selectie en verziekte directie'

Update 12.30: NEC heeft het ontslag van Hyballa bevestigd. De samenwerking is per direct beëindigd naar aanleiding van de slechte resultaten. Algemeen directeur Bart van Ingen reageert op de clubwebsite. "Het was een ontzettend zwaar besluit om te nemen. Peter Hyballa heeft zich vanaf dag één voor de volle honderd procent ingezet voor onze club. We hebben heel veel respect voor hem als mens en trainer."

"Hij heeft er alles aan gedaan om betere resultaten te behalen, maar we zien geen uitgangspunten meer voor verbetering in het proces om een langer verblijf in de Eredivisie te realiseren. Er telt dan maar één belang en dat is het algemeen belang van N.E.C. In het licht van dat algemeen belang zien we ons genoodzaakt om ingrijpende veranderingen in de technische staf door te voeren", aldus Van Ingen. 

Hyballa wenst NEC veel succes met de laatste loodjes. "Ik wens N.E.C. het allerbeste toe in de toekomst en hoop dat de club zich handhaaft in de Eredivisie", aldus de ontslagen trainer. Het is nog onduidelijk wie de taken van Hyballa overneemt.