Zorgen bij NEC: "Als ik op de tribune zou zitten, ging er ook wat door de lucht"

24 april om 13:40

NEC-icoon Jeffrey Leiwakabessy maakt zich grote zorgen over de prestaties van de Nijmegenaren. De 36-jarige verdediger neemt aan het einde van het seizoen afscheid van het betaalde voetbal, maar de kans is aanwezig dat hij zijn loopbaan afsluit met degradatie.

Leiwakabessy maakte de laatste degradatie, in 2014, ook mee. "Dat was geen pretje, kan ik je vertellen", aldus de routinier in gesprek met de Volkskrant. Leiwakabessy is kritisch op zijn medespelers. "De laatste tijd staat er geen team op het veld waarvan de spelers voor elkaar door het vuur willen gaan. Ik weet als geen ander wat de supporters hier verwachten. NEC staat voor strijd, passie en energie."

De linksback doet zijn best om zijn ploeggenoten hiervan te doordringen. "Ik probeer bij de jongens het vuur in de ogen te krijgen. Het is de manier waarop ik mijn stempel kan drukken." Dat deze boodschap niet altijd over komt, frustreert Leiwakabessy. "Als ik op de tribune zou zitten, ging er ook wat door de lucht. Zo eerlijk moet ik zijn."