'Nederlandse clubs kunnen mij niet betalen, alleen Ajax, PSV en Feyenoord'

24 april om 14:53

Jody Lukoki heeft zijn zinnen gezet op een vertrek bij het Bulgaarse Ludogorets. De oud-speler van Ajax, SC Cambuur en PEC Zwolle kan niet rekenen op een basisplaats en wil daarom naar Engeland óf terug naar Nederland.

Lukoki hoopt in de zomer, een jaar voor het einde van zijn Ludogorets-contract, een nieuwe club te vinden. "Ik zit nog steeds in de situatie waarin ik weinig basisplaatsen heb. Ik val wel veel in, maar in de zomer wil ik graag een transfer maken", laat de vleugelaanvaller weten aan Ajax1. "Er is vage interesse vanuit Nederland en Engeland. Dat was in de winter ook al zo."

"Van mijn zaakwaarnemer heb ik nog niet veel gehoord, maar ik verwacht binnen twee weken meer duidelijkheid. Ik zou graag naar Engeland willen, Nederland lijkt mij ook leuk", vervolgt hij. "Ik heb nog een contract tot 2018, maar denk dat Nederlandse clubs mij niet kunnen betalen. Alleen Ajax, PSV en Feyenoord, maar dat valt uit te sluiten omdat ik weinig heb gespeeld."

Lukoki (24) denkt niet dat Ludogorets, met wie hij dit seizoen in de Champions League tegen Paris Saint-Germain, Arsenal en FC Basel speelde, hem wil verhuren. "De club is tevreden over me, maar ik denk dat het voor mij wel tijd wordt voor een stap. Een rijk land is voor mij geen optie, want ik wil gewoon lekker voetballen. Ik ben ook nog hartstikke jong."