NEC-directeur: Ik wilde naar buiten gaan, maar het werd mij afgeraden

NEC-directeur: "Ik wilde naar buiten gaan, maar het werd mij afgeraden"

24-04-2017 18:19
11

Algemeen directeur Bart van Ingen van NEC meent dat het ontslag van trainer Peter Hyballa onvermijdelijk was. De Duitser kon een dag na de 0-1 nederlaag tegen Excelsior zijn biezen pakken. De Nijmegenaren verloren al zeven duels op rij.

"De tegenvallende prestaties en het feit dat we geen reactie zien bij de spelersgroep heeft ons doen besluiten afscheid te nemen", zegt Van Ingen tegen de NOS. "We hebben Peter geprobeerd in alles te faciliteren, maar het resultaat blijft uit. Dan moet je gaan bedenken wat je wél nodig hebt om resultaten te boeken. Wij denken dat dit nodig is om in de Eredivisie te blijven."

Van Ingen bracht Hyballa maandagochtend het slechte nieuws. "Peter reageerde heel professioneel. Maar het was ook emotioneel omdat we er beiden van overtuigd waren dat we het gingen redden. Het is een van de moeilijkste beslissingen die ik heb moeten nemen. Het was geen fijne dag", aldus de directeur, die bewondering heeft voor de manier waarop Hyballa de fans toesprak.

De Duitse oefenmeester ging na de laatste twee nederlagen met de aanhang in gesprek. "Als iemand zich heeft ingezet om dit af te wenden, is hij het wel. Dat hij naar de supporters gaat, tekent hem ook. Hij loopt niet weg van zaken", aldus Van Ingen, die zelf niet de supporters te woord stond. "Ik wilde naar buiten gaan, maar het werd mij afgeraden."