Steunpilaar van ADO lijkt te vertrekken: 'Zij hebben een aanbieding gedaan'

24 april om 18:32

Wilfried Kanon hoopt ook na de zomer het shirt van ADO Den Haag te dragen. De 23-jarige Ivoriaan is in het bezit van een aflopend contract, maar om die verbintenis te verlengen moet de Residentieclub diep in de buidel tasten.

Kanon beschikt niet over een Europees paspoort en moet daardoor vanwege zijn leeftijd ruim 400.000 euro per jaar verdienen. Toch hoopt de verdediger op een nieuw contract. "Als de club zich dat kan permitteren. Ik heb het erg naar mijn zin en kan het goed vinden met de trainer", zegt hij tegen Omroep West. "ADO is in mijn hoofd nog geen gesloten hoofdstuk."

Het lijkt echter niet waarschijnlijk dat ADO aan die financiële eis kan voldoen. Kanon kijkt ondertussen dan ook verder. "Mijn zaakwaarnemer is ermee bezig." Hij staat in de belangstelling van het Franse Angers. "Klopt, die hebben nog altijd interesse. Dat is een optie. Zij hebben een aanbieding gedaan. Ik ben nu de aanbiedingen aan het bekijken om de juiste keus te maken."

In de winterstop zag Kanon nog een overgang naar Rusland afketsen. "Ik was niet teleurgesteld. Dat hoort bij voetbal. Ik vraag me ook af of een overgang naar Rusland de juiste had geweest. Geld komt wel. Ik wil nog graag voetballen en mijn ding doen."