'Zidane moet vrezen na nederlaag in El Clásico: opvallende opvolger in beeld'

25 april om 09:35

De 2-3 nederlaag in El Clásico tegen FC Barcelona heeft de positie van Zinedine Zidane geen goed gedaan. De clubicoon moet komende zomer mogelijk alweer plaatsmaken als trainer van Real Madrid. Joachim Löw wordt genoemd als opvolger.

Dat melden diverse media, waaronder AS. Binnen Real Madrid wordt getwijfeld aan het tactisch vermogen van Zidane, die tegen Barcelona enkele vreemde keuzes maakte. Ook zou hij te halsstarrig vasthouden aan de BBC, Gareth Bale, Karim Benzema en Cristiano Ronaldo. De Welshmen keerde net terug van een blessure en is nog niet in vorm.

Binnen de club is er al gesproken over een mogelijke opvolger van Zidane. Löw geldt als de belangrijkste kandidaat. De 57-jarige Duitser staat momenteel nog aan het roer van Die Mannschaft, waar hij onlangs zijn contract verlengde tot medio 2020. Andere opties zijn Chelsea-coach Antonio Conte en Mauricio Pochettino van Tottenham Hotspur.

Om zijn toekomst veilig te stellen is Zidane er veel aan gelegen een prijs te pakken. Real heeft net als Barça 75 punten in de Primera Division, maar speelde een duel minder. Daarnaast staat de Koninklijke in de halve finale van de Champions League tegenover stadgenoot Atlético Madrid.