'Woeste Zidane is na Clásico-incident klaar met Bale: verkoop in de maak'

'Woeste Zidane is na Clásico-incident klaar met Bale: verkoop in de maak'

25-04-2017 11:45
54

Real Madrid-trainer Zidane Zidane is woest op Gareth Bale en wil in de zomer meewerken aan een vertrek van de aanvaller. Dat melden Spaanse media. Bale (27) viel zondagavond geblesseerd uit tijdens de kraker tegen FC Barcelona (2-3 nederlaag). 

De Welshman kampte in aanloop naar El Clásico met pijntjes, maar Bale verzekerde Zidane ervan dat hij fit genoeg was om de wedstrijd vol te maken. Die uitspraak bleek echter niet op waarheid gestoeld. Al in de 39e minuut van het duel moest Bale noodgedwongen worden vervangen. Na de verliespartij deed de Franse coach in de pers koeltjes over de wissel. Achter de schermen barstte Zidane echter in woede uit, weet Don Balon. 

In de ogen van Zidane is het de schuld van Bale dat hij in de slotfase van de cruciale topper niet meer kon wisselen. Sinds zijn komst van Tottenham Hotspur naar Madrid in 2013 kampte de linkspoot regelmatig met blessures. Reden voor Zidane en preses Florentino Pérez om in de zomer na te denken over een verkoop. Chelsea en Manchester United zouden de situatie in de gaten houden.