'Ik zou Ten Cate nemen: Dat heb ik ook heel eerlijk gezegd tegen Van Breukelen'

25 april om 14:21

Henk ten Cate is meer gekwalificeerd om bondscoach van het Nederlands elftal te worden dan Dick Advocaat. Dat stelt Piet Hamberg, de rechterhand van Ten Cate bij Al Jazira.

Ten Cate en Hamburg pakken dit seizoen zo goed als zeker de landstitel in de Verenigde Arabische Emiraten. "Henk ten Cate heeft een topprestatie geleverd", stelt de assistent tegenover Voetbal International. "Ik weet zeker dat hij Oranje naar zijn hand kan zetten, daarom verbaas ik me er oprecht over dat de bond nu in gesprek gaat met Dick Advocaat."

"Niks ten nadele van Dick", zegt Hamberg, "maar als ik zie wat Ten Cate in korte tijd heeft neergezet hier en hoe hij dat heeft gedaan, nam ik Henk. Ik heb dat ook heel eerlijk gezegd tegen Van Breukelen. Het kan niet anders of hij komt uiteindelijk toch bij Henk terecht."

Hamberg, in het verleden werkzaam in onder meer in Saudi-Arabië, Libië, Tunesië, Zwitserland, Oostenrijk en Engeland, zegt geen wit voetje te willen halen bij Ten Cate. "Ik kijk gewoon naar wat het Nederlands elftal nodig heeft en in mijn beleving kan Henk die ploeg echt reanimeren en verder vooruit helpen."