Update: Telstar passeert Kraay en De Koning en stelt nieuwe trainer aan

Update: Telstar passeert Kraay en De Koning en stelt nieuwe trainer aan

26-04-2017 19:01
10

SC Telstar heeft een nieuwe trainer op het oog. Mike Snoei, eerder werkzaam bij onder meer Vitesse, Sparta en Go Ahead Eagles, bevestigt in gesprek te zijn met de Jupiler League-club.

Snoei moet vanaf de zomer de opvolger worden van Michel Vonk, die na dit seizoen een stap terug doet. Hij bevestigt in gesprek te zijn. "Dat klopt. Of ik de voornaamste kandidaat ben weet ik niet. Daarvoor moet je bij de club zijn", aldus Snoei tegen NH. "Wij zijn bezig met een ambitieus verhaal en kijken of dit haalbaar is."

Pieter de Waard, algemeen directeur van Telstar, wilde nog niets kwijt over de volgende trainer. In Nederland is Snoei bekend van zijn periodes bij Vitesse, Sparta en Go Ahead. Zijn laatste werkgever was het inmiddels failliete Metallurg Zaporizhzhya in Oekraïne. Eerder werden Hans Kraay (FC Lienden) en de bij Go Ahead Eagles ontslagen Hans de Koning aan de vacature bij Telstar gelinkt.

Update 19.01: Mike Snoei is vanaf volgend seizoen de hoofdtrainer van SC Telstar. De cultclub uit de Jupiler League bevestigt dat woensdag via de officiële kanalen. Snoei was eerder trainer van Vitesse, Sparta en Go Ahead Eagles en was de laatste jaren werkzaam in Griekenland, India, China en het Midden-Oosten. 'Snoei is een man van de wereld die zijn spoor in Nederland wil hervatten', meldt Telstar.