'KNVB gaat Oranje-bondscoach presenteren: Advocaat favoriet, spelers kritisch'

'KNVB gaat Oranje-bondscoach presenteren: Advocaat favoriet, spelers kritisch'

25-04-2017 17:11
38

Wordt Henk ten Cate, Dick Advocaat of toch Huub Stevens de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal? De KNVB schept binnen drie dagen duidelijkheid.

Dat meldt de NOS. De KNVB geeft zichzelf dus tot en met vrijdag de tijd om eruit te komen met een nieuwe bondscoach. De afgelopen dagen sprak technisch directeur Hans van Breukelen met verschillende kandidaten, waarvan Advocaat de beste indruk zou hebben gemaakt. Hij zou 'een neuslengte' op kop liggen.

Mocht de keuze daadwerkelijk op Advocaat vallen, dan staat Van Breukelen volgens de NOS voor een lastig karwei. Arjen Robben, Wesley Sneijder en Kevin Strootman - de drie internationals die mochten meepraten over de opvolging van Danny Blind - hebben hem laten weten niet enthousiast te worden van een terugkeer van Advocaat.

De huidige trainer van Fenerbahçe stapte vorig jaar na drie maanden op als assistent-bondscoach om voor een lucratief contract aan de slag te kunnen in Turkije. Bij zowel de KNVB als in de spelersgroep van Oranje werd ontstemd op gereageerd. In de tussentijd hebben veel prominenten een voorkeur voor Ten Cate.

Lees ook: Advocaat rukt op en eindigt in livestreaming vóór andere kandidaat-bondsoach