Voormalig Real-coach: 'Elke Clásico proberen de Madrid-spelers Messi te blesseren'

25 april om 18:23

Fabio Capello is niet verrast door de harde tackle van Sergio Ramos op Lionel Messi tijdens El Clásico afgelopen weekend. De voormalig coach van Real Madrid stelt dat er sprake is van kwade opzet bij de Koninklijke in de duels met FC Barcelona.

Ramos kreeg in de 77e minuut rood na een harde charge op Messi. "Tijdens elke Clásico in het Santiago Bernabéu proberen de spelers van Madrid Messi te blesseren", reageert Capello bij FOX Sports Italy. "Deze overtreding was duidelijk rood. Kijk gewoon eens naar die tackle. Het is crimineel, de speler wordt terecht van het veld gestuurd."

Capello zag Messi zondagavond tijdens de 2-3 zege van de Catalanen schitteren, waar Cristiano Ronaldo niet thuis gaf. "Messi is een genie en Ronaldo is een geweldige speler. Het is fantastisch om te zien waartoe de Argentijn in staat is. Hij nam het hele team op sleeptouw, omdat hij geniaal is."

"Ronaldo is topscorer en heel goed in de lucht, maar we zagen aan de andere kant een genie aan het werk die zijn team de zege bezorgde", vervolgt een lyrische Capello. "Ik zag Messi dingen doen die ik nog nooit heb gezien."