Witte rook uit Amsterdam: Ajax gaat officieel in Johan Cruijff Arena spelen

Witte rook uit Amsterdam: Ajax gaat officieel in Johan Cruijff Arena spelen

25-04-2017 19:03
89

De kogel is door de kerk: de Arena gaat de Johan Cruijff Arena heten. Dat bevestigt de Amsterdamse club dinsdagavond, op de geboortedag van de vorig jaar overleden icoon.

Meteen na het overlijden van Cruijff op 24 maart 2016 gingen stemmen op voor een naamsverandering van de Arena, maar het definitieve besluit liet lang op zich wachten. Dat kwam vooral door de belangen van diverse stakeholders, die echter alsnog overstag zijn gegaan. De Arena gaat nu eindelijk de Johan Cruijff Arena heten.

In een statement dat dinsdagavond op de clubsite is geplaatst, wordt benadrukt dat het om een intentieovereenkomst gaat. Het papierwerk zal dus nog afgerond moeten worden. Zeker is wel dát de naamswijziging er komt. 'Met de naamswijziging willen de drie partijen (Arena, gemeente, Ajax, red.) de beste voetballer die Amsterdam en Nederland heeft gekend een waardig eerbetoon geven.'

Reactie familie Cruijff
'Jordi Cruijff heeft namens de familie laten weten verheugd en vereerd te zijn met de intentieovereenkomst om de naam te wijzigen. Binnen zes maanden worden de afspraken in een definitief contract voorgelegd aan de gemeenteraad, de directies en raden van commissarissen van de Stadion Amsterdam en Ajax. Naast de naamswijziging van de Amsterdam ArenA heeft het college van B en W besloten om een straat, plein, brug of anderszins in de stad naar Johan Cruijff te vernoemen', luidt het statement.

De details van de wijziging worden de komende maanden uitgewerkt, waarna het definitieve voorstel nog moet worden goedgekeurd door de gemeenteraad, de directies en raden van commissarissen an Stadion Amsterdam en Ajax.