'Mijn transfer was de juiste, Van Gaal belde me op en wilde meteen succes'

'Mijn transfer was de juiste, Van Gaal belde me op en wilde meteen succes'

Gepubliceerd: dinsdag 25 april 2017 om 21:53di 25-04-2017 om 21:53

Hoewel Bastian Schweinsteiger amper aan spelen toekwam, denkt hij nog steeds dat het de goede keuze was om in 2015 naar Manchester United te verkassen. Inmiddels is de voormalig Duits international naar Chicago Fire in de Verenigde Staten vertrokken.

Louis van Gaal haalde Schweinsteiger naar Old Trafford, maar door blessures kwam hij onder de Nederlander amper aan spelen toe. Toen hij eenmaal fit was, was Van Gaal vertrokken. José Mourinho maakte vervolgens helemaal geen gebruik meer van hem. "Mijn transfer van Bayern naar Manchester was de juiste", vertelt de middenvelder aan Sport1.

"Ik had altijd het doel om de Champions League met Bayern te winnen. Dáárom bleef ik en ging ik niet naar het buitenland. Toen ik dat doel in 2013 bereikte, was de stap naar Manchester belangrijk voor me", aldus Schweinsteiger, die nog weet hoe zijn overgang tot stand kwam. "Van Gaal belde me op en wilde op korte termijn succes."

"Het ging ook goed in het begin. We stonden bovenaan, gelijk in punten met Leicester. Toen werd ik geschorst en later had ik blessures. Maar uiteindelijk wonnen we nog wel de FA Cup. Het is niet zo dat dat heel makkelijk is. Ik was natuurlijk wel verrast dat Mourinho me naar de reserves stuurde, maar ik bleef altijd hoopvol dat ik weer zou gaan spelen. En dat deed ik uiteindelijk ook."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws