Chelsea maakt indruk tegen Southampton en sluit af met magnifieke goal

25-04-2017 22:34
15

Chelsea heeft de druk in de kampioensrace in Engeland bij Tottenham Hotspur gelegd. De ploeg van Antonio Conte won dinsdagavond vrij eenvoudig van Southampton (4-2).

Eden Hazard, Gary Cahill en Diego Costa (twee keer) waren de gevierde spelers aan Chelsea-zijde. Oriol Romeu en Ryan Bertrand scoorden voor Southampton. Door de zege staat Chelsea zeven punten voor op Tottenham, dat woensdag nog wel de uitwedstrijd tegen Crystal Palace afwerkt. Daarna zijn er nog vijf speelronden af te werken.

Chelsea schoot dinsdag uit de startblokken, want al na vijf minuten stond het 1-0. Hazard, de man in vorm, schoot bekeken raak in de verre hoek. Halverwege de eerste helft maakte oud-Chelsea-speler Romeu verrassend gelijk. Na een klutssituatie stond hij op de goede plek. Voor de thee zorgde verdediger Cahill - eveneens uit een hoekschop - voor Chelsea's tweede goal.

Na rust was het beslist toen Diego Costa zijn eerste doelpunt sinds 5 maart en zijn vijftigste goal in de Premier League maakte. De mooiste moest toen echter nog komen. Na een prachtige teamgoal maakte Costa zijn tweede van de avond. Het slotakkoord was echter voor Bertrand, net als Romeu voormalig Chelsea-speler. Hij kopte in blessuretijd raak.