"Dat deze groep er niets van kan, daar moeten we eens mee ophouden"

25 april om 23:53

Patrick Pothuizen vindt het mooi dat hij tot het einde van het seizoen bij het eerste elftal van NEC betrokken is. Samen met Ron de Groot moet de oud-verdediger de Nijmegenaren in de Eredivisie zien te houden.

De 44-jarige Pothuizen draait er niet omheen. "Voor mij is dit een mooie stap", zegt hij in de Gelderlander. "Ik zit het liefst bij het eerste elftal, want dat is toch het hoogste." Hoelang het avontuur bij het eerste elftal duurt, weet Pothuizen niet. "We zien wel. Misschien is er maandag een nieuwe trainer. Misschien niet. Het gaat natuurlijk om de club. NEC moet in de Eredivisie blijven. Dat is het belangrijkste."

De eerste uitdaging van Pothuizen: de dramatische vorm van NEC killen. "Als je twaalf van de laatste dertien wedstrijden verliest, dat is best dramatisch", realiseert hij zich. "Dan hebben de spelers geen vertrouwen. Maar dat deze groep er niets van kan, daar moeten we eens mee ophouden. Het belangrijkste is dat de spelers plezier hebben. Dan kun je ver komen en kun je een kentering krijgen. Er zijn nog twee wedstrijden in de competitie. Fritz Korbach zei altijd dat er drie mogelijkheden zijn. Winnen, gelijkspelen of verliezen."