Derksen: 'Het zou heel onsportief zijn als Ajax daar geen begrip voor heeft'

Derksen: 'Het zou heel onsportief zijn als Ajax daar geen begrip voor heeft'

26-04-2017 11:54
130

Johan Derksen pleit ervoor dat Feyenoord de kampioenswedstrijd tegen Excelsior in De Kuip speelt en niet op Woudestein. Volgens 'de snor' ontstaan er anders 'relletjes'.

"Met het oog op de openbare orde is dat haast onmogelijk. Dan krijg je weer dat gelul over competitievervalsing. Het is zo eenvoudig: laat die wedstrijd gewoon in De Kuip gespeeld worden en geef die seizoenkaarthouders van Excelsior de beste plekken. Dan heb je een waanzinnig feest. Er is maar één club die bezwaar kan aantekenen, dat is Ajax. Het zou heel onsportief zijn als ze daar geen begrip voor hebben", zegt Derksen in gesprek met RTV Rijnmond.

Derksen verwacht echter weinig medewerking. "De KNVB is ook zo'n log apparaat, die hebben daar ook helemaal geen begrip voor. Ajax gunt Feyenoord toch ook een prachtig kampioensfeest? Dat zullen ze niet menen, maar voor de publieke opinie moeten ze dat wel doen. Als zelfs Sjaak Swart Feyenoord feliciteert, is er wat mis in Amsterdam."

"Het zijn slechte verliezers. Ajax is het niet gewend om te verliezen. Die zijn een beetje verpest, maar ik denk dat ze daar wel begrip voor hebben. Ajax moet een keer meedenken met Rotterdam en het initiatief nemen door te zeggen: ga lekker in De Kuip spelen, wij hebben daar geen bezwaar tegen", aldus Derksen.

No Poll