In het kort: PSG sloopt Monaco, Vreman keert terug bij De Graafschap

In het kort: PSG sloopt Monaco, Vreman keert terug bij De Graafschap

26-04-2017 23:50
5

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

PSG sloopt Monaco
Paris Saint-Germain heeft woensdagavond geen spaan heel gelaten van AS Monaco. De Franse kampioen was met liefst 5-0 te sterk voor de halvefinalist van de Champions League. Julian Draxler, Edinson Cavani (zie video), Safwan Mbae (eigen doelpunt), Blaise Matuidi en Marquinhos maakten de doelpunten voor PSG, dat zich door de monsterzege heeft geplaatst voor de finale van de Coupe de France.

Vreman terug
Jan Vreman keert in een nieuwe functie terug bij De Graafschap. Hij is komend seizoen de trainer van de beloften in Doetinchem, een rol die hij vóór zijn periode als trainer van de hoofdmacht ook al had. Vreman moest eerder dit seizoen het veld ruimen voor Henk de Jong. Omdat hij voor onbepaalde tijd vastligt bij de Superboeren, was de club genoodzaakt een oplossing te vinden.

Barton anderhalf jaar geschorst
Joey Barton is voor anderhalf jaar geschorst door de Engelse voetbalbond (FA). De middenvelder, die in het verleden meermaals in opspraak kwam, is schuldig bevonden aan het gokken op wedstrijden. Dat is verboden voor profvoetballers. Barton (34) heeft tussen 2006 en 2016 liefst 1260 weddenschappen geplaatst, zo is bewezen. Hij heeft ook een boete gekregen van zo'n 40.000 euro. 

Hoogendijk en Koster stoppen
Anouk Hoogendijk (31) en Daphne Koster (36) zetten na dit seizoen een punt achter hun carrière. De twee speelsters van het vrouwenteam van Ajax hopen afscheid te nemen met de landstitel en de beker. "Voor sommigen komt het misschien als een verrassing, maar ik voel gewoon aan alles dat dit vooral een heel mooi moment is om te stoppen", aldus Hoogendijk op de website van Ajax. Ze speelt sinds 2012 in Amsterdam. Tussendoor kwam Hoogendijk kort uit voor Arsenal.