Adriaanse over Oranje-klucht: 'Hij heeft toch vooral verstand van reclameborden?'

Adriaanse over Oranje-klucht: 'Hij heeft toch vooral verstand van reclameborden?'

26-04-2017 15:03
27

Co Adriaanse denkt dat de hele soap rond het bondscoachschap van Oranje wel eens goed kan uitpakken voor Henk ten Cate. Woensdag werd bekend dat Ten Cate - tot voor kort topkandidaat in Zeist - tóch niet de leiding krijgt over het Nederlands elftal. 

Adriaanse kan alleen maar gissen naar de reden achter het plotse nieuws rond de trainer van Al-Jazira. Ten Cate trok zich terug, omdat KNVB-directeur Hans Breukelen ineens ging twijfelen. "Hij zit daar goed in Dubai, qua leven en zeker qua salaris. En hij kan kampioen worden. Hij heeft daar geen druk en de kranten kan hij niet lezen, dat is ook wel lekker", zegt Adriaanse in gesprek met de NOS. 

"En ja, als het bondscoachschap zijn droombaan was, dan had hij het moeten doen. Want bij elke benoeming is het zo dat een aantal mensen tegen je is, of je nou Advocaat of Louis van Gaal bent. En Jean Paul Decossaux, die heeft toch vooral verstand van reclameborden verkopen?", verwijst Adriaanse naar de waarnemend directeur van de KNVB. "Je maakt je toch ook niet druk of de stewards wel achter je staan?"

De hele Oranje-klucht komt Ten Cate waarschijnlijk niet slecht uit, vermoedt hij. "Hij heeft twee tot drie weken gratis reclame gehad. Zijn naam viel uit het niets en zijn naam en imago zijn weer opgepoetst. Want welke topclubs heeft Ten Cate de afgelopen jaren nou getraind? Zeg het maar..."