'Onze begroting is nu 12 miljoen, dan moeten we 3 tot 4 miljoen bezuinigen'

'Onze begroting is nu 12 miljoen, dan moeten we 3 tot 4 miljoen bezuinigen'

27-04-2017 08:13
12

PEC Zwolle is er veel aan gelegen om degradatie uit de Eredivisie te voorkomen. De gevolgen voor de Overijsselse club zijn in dat geval groot, stelt voorzitter Adriaan Visser tegen Voetbal International.

Met twee duels voor de boeg staat PEC Zwolle op een veilige veertiende plaats. De voorsprong op de nummers zestien en zeventien bedraagt echter maar vier punten, waardoor er nog een kleine kans bestaat op degradatie. "Je moet overal op voorbereid zijn", reageert Visser. "We hebben geen gedetailleerde studie gedaan maar wel cijfers opgevraagd."

"De stelregel is dat je 25 tot dertig procent op je begroting inlevert", aldus de preses. "Onze begroting is nu twaalf miljoen euro, dat betekent dus dat we drie tot vier miljoen zouden moeten gaan bezuinigen." Dat komt vooral door bepaalde clausules in sponsorcontracten en verminderde belangstelling. "Dan zou je vervolgens een zware reorganisatie door moeten voeren."

Mocht Zwolle degraderen, dan komt ook de verbintenis met nieuwbakken trainer John van 't Schip in het gedrang. Hij is dan te duur. Visser blijft evenwel hoopvol. "Ik ga er nog altijd vanuit dat het goed komt, maar het is soms wel goed om even scherp te hebben wat de consequenties zijn."