Wenger verdedigt Sanchez na bizar incident: 'Wist niet dat hij verder moest staan'

Wenger verdedigt Sanchez na bizar incident: 'Wist niet dat hij verder moest staan'

27-04-2017 09:33
25

Arsène Wenger heeft het gedrag van Alexis Sanchez in het duel met Leicester City woensdagavond verdedigd. De Chileen van Arsenal was in de slotfase betrokken bij een bizar incident.

Door te weinig afstand te nemen verhinderde Sanchez tot twee keer toe dat Christian Fuchs kon ingooien. De Oostenrijker van Leicester, die haast had door een 1-0 achterstand, besloot de bal daarop tegen de aanvaller aan te gooien. Sanchez deed voorkomen dat hij in zijn gezicht werd geraakt, maar daar was geen sprake van. Hij werd bestraft met een gele kaart.

"Volgens mij wist Alexis niet dat hij bij die ingooi verder weg moest staan. De arbiter liet hem dat ook niet weten", vertelt Wenger. "Nadat het de eerste keer misging, had de scheidsrechter het hem kunnen vertellen. Zijn gele kaart accepteer ik, want hij nam niet genoeg afstand. Maar ik denk dat Fuchs ook een gele kaart verdiende omdat hij met opzet de bal tegen Alexis gooide."

Wenger weet niet of zijn sterspeler zich aanstelde. "Ik lette vooral op wat er in het strafschopgebied gebeurde, daar speelt het meeste gevaar zich meestal af. Ik zag wel dat hij ergens werd geraakt, ik zal de beelden eens terugkijken."