Update: 'NEC legt lot in handen van interim-duo: geen nieuwe trainer'

29 april om 10:53

In de zoektocht naar een nieuwe trainer zoekt NEC een totaal ander type dan de onlangs ontslagen Peter Hyballa. De opvolger van de Duitser moet over anderhalve week voor de groep staan.

Dat meldt de Gelderlander. NEC denkt meer kans te maken op handhaving als er een andere persoonlijkheid voor de groep komt te staan. Het is nog niet duidelijk of de nieuwe trainer ook de trainer gaat zijn die NEC komend seizoen gaat leiden. Er staan namen op het lijstje van de Nijmegenaren, maar technisch manager Edwin de Kruijff (foto rechts) laat niets los. De namen van Jan Olde Riekerink en Huub Stevens zijn de revue al gepasseerd.

Wat wél duidelijk is, is dat de nieuwe trainer de week na de bekerfinale voor de groep moet staan. Momenteel nemen Ron de Groot en Patrick Pothuizen de honneurs waar. NEC speelt de laatste twee duels tegen AZ en sc Heerenveen. De ploeg staat zeventiende.

Update 29/04 10.53: Fansite Forza NEC heeft uit bronnen vernomen dat NEC dit seizoen géén nieuwe hoofdtrainer meer gaat benoemen. Dat betekent dat De Groot en Pothuizen aan het roer blijven staan, ook als de huidige nummer zeventien van de Eredivisie uiteindelijk moet deelnemen aan de play-offs tegen degradatie. Sinds dinsdag staan de twee clubiconen voor de groep.