Juridisch onderzoek naar Ten Cate: 'Schandelijk, ik ben een miljoen kwijtgeraakt'

Juridisch onderzoek naar Ten Cate: 'Schandelijk, ik ben een miljoen kwijtgeraakt'

28-04-2017 14:34
36

Henk ten Cate is het onderwerp van een juridisch onderzoek. De trainer van Al Jazira, wiens aanstelling bij Oranje deze week afketste, wordt in verband gebracht met ongeoorloofde praktijken bij het bedrijf Tinker Travel.

Dat meldt de NOS. De advocaat van een deel van de aandeelhouders van Tinker Travel, een bedrijf uit de reisbranche, start een juridische procedure om Ten Cate persoonlijk aansprakelijk te stellen voor geleden schade. De trainer was mede-aandeelhouder en zou in die positie bewust hebben aangestuurd op een faillissement van het bedrijf.

Ten Cate zou plannen hebben gehad om bij een faillissement de knowhow binnen Tinker Travel door te verkopen aan een luchtvaartbedrijf in de Verenigde Arabische Emiraten, het land waar Ten Cate trainer is. Met de verkoop zou een bedrag van tien à vijftien miljoen gemoeid zijn, waarbij de trainer flink zou cashen. De bestuurlijke betrokkenheid van Ten Cate wordt op dit moment onderzocht.

Reactie Ten Cate
De Al Jazira-trainer, die eind vorig jaar instapte bij Tinker Travel, ontkent de beschuldingen en noemt het onderzoek een 'schandelijke actie'. "Ik ben aandeelhouder voor één miljoen euro. Een week nadat ik aandeelhouder was geworden, bleek dat het bedrijf in slecht weer zit. Dat is het gevolg van mismanagement. Ik ben er onder valse voorwendselen binnengehaald."

"Ik ben in twee maanden een miljoen kwijtgeraakt. Ik heb een claim ingediend tegen de directie van het bedrijf", vervolgt Ten Cate, die geen antwoord geeft op de vraag van de NOS of de problemen invloed hebben gehad op zijn besluit om af te zien van het bondscoachschap bij Oranje. "Ik zeg geen ja en geen nee."