Bosz: 'Ik heb met Kenny en Joël gesproken. Dat ga ik niet toelichten'

29 april om 09:33

Peter Boz wil niet uitweiden over de rechtsbackdiscussie bij Ajax. De trainer koos er dit seizoen voor om Joël Veltman op de vleugel te posteren, met als gevolg dat Kenny Tete op de bank belandde. Die wissel zorgde voor veel discussie bij fans en in de media. 

Ajax Life vraagt Bosz naar zijn keuze voor Veltman. "Wat wil je dat ik daarover zeg? Ik probeer met spelers een vertrouwensband op te bouwen. Af en toe even praten. Ik had er zelf altijd een hekel aan als mijn trainer vroeger in VI of in de krant over mij begon te praten", reageert de coach. "Het kan zijn dat ik iets aanstip wat ik zo'n speler niet heb verteld. Of iets wordt anders opgeschreven of ik gebruik een paar andere woorden."

"Vergis je niet, spelers zijn daar gevoelig voor", weet Bosz. "Eén woord kan in zo'n zin al een heleboel veranderen voor een speler. Hij moet het uit mijn mond horen. Ik heb met Kenny gesproken en met Joël. Dat ga ik hier niet toelichten. Kenny hoort dat heus wel van mij, maar ik wil niet dat er misverstanden over ontstaan."