'Bundesliga-avontuur lonkt: club in crisis denkt aan De Boer'

29 april om 10:00

Frank de Boer is in beeld om de nieuwe trainer van Bayer Leverkusen te worden. Duitse media melden dat zaterdag. De Boer wil in de zomer graag weer aan de slag, zo liet hij al diverse malen blijken. 

Leverkusen is een club in crisis. Afgelopen seizoen plaatste Bayer zich onder Roger Schmidt nog voor de Champions League. De Duitse trainer werd eerder dit jaar op straat gezet vanwege dramatische resultaten in de Bundesliga. Onder zijn opvolger Tayfun Korkut gaat het van kwaad tot erger. Leverkusen verloor vrijdagavond met 1-4 van Schalke 04 en staat slechts vier punten boven nummer zestien FC Augsburg. Deelname aan de nacompetitie dreigt. 

De kans dat Korkut mag blijven is minimaal; sportdirecteur Rudi Völler heeft zijn zinnen gezet op een nieuwe coach. Eerder passeerden de namen van Claudio Ranieri en Jürgen Klinsmann al de revue. Ook De Boer zou dus in beeld zijn. Na succesvolle jaren bij Ajax ging de oud-international in augustus 2016 zijn eerste buitenlandse avontuur aan. Internazionale ontsloeg hem al na drie maanden.