Büttner vraagt zich af: 'Waar is het vertrouwen? Van Gaal liet me links liggen'

29 april om 11:13

Alexander Büttner vraagt zich af waarom hij in de Oranje-periode van Louis van Gaal nooit is opgeroepen. Toen de oud-bondscoach in 2014 bij Manchester United tekende, vertrok de verdediger naar Dinamo Moskou.

"Iedereen weet hoe hij (Van Gaal, red.) erin stond. Luister, ik zal nooit roepen dat Van Gaal een slechte trainer is. Ik denk dat hij één van de beste trainers ooit is", zegt Büttner in De Telegraaf.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

Büttner zet vraagtekens bij het vertrouwen destijds in hem. "Als ik bij Manchester United meedoe in de kwartfinale van de Champions League en een serie wedstrijden in de Premier League speel en ik word nooit eens opgeroepen voor het Nederlands elftal, ga ik mij afvragen waar het vertrouwen is van een bondscoach? Hij liet me links liggen."

De 28-jarige geboren Doetinchemmer speelde nooit een interland. Dat veranderde ook niet met zijn transfer in 2014 naar Rusland. De komst van Van Gaal bij United was voor hem reden om te kiezen voor een nieuw avontuur. Na omzwervingen bij Dinamo en Anderlecht kwam hij afgelopen winter weer terecht bij Vitesse.