'PSV speelde gewoon met Van Bommel, Strootman, Mertens, Lens... dat soort gasten'

'PSV speelde gewoon met Van Bommel, Strootman, Mertens, Lens... dat soort gasten'

29-04-2017 13:59
4

Vanuit Engeland steunt Roy Beerens AZ in de bekerfinale van zondag. De aanvaller van Reading won de prijs zelf twee keer. Met sc Heerenveen (2009), en met de Alkmaarders (2013).

"De KNVB Beker winnen is altijd mooi, maar het geeft toch een extra speciale lading als je hem wint met een subtopper", zegt Beerens in De Telegraaf. "Clubs als Heerenveen en AZ, maar ook Vitesse winnen niet snel een hoofdprijs. Als je er dan zó dichtbij bent, met z’n allen naar De Kuip gaat en hem uiteindelijk wint, dan is de hele stad in rep en roer. Best bijzonder om dat twee keer te mogen meemaken in je leven."

AZ versloeg in 2013 Ajax in de halve finale (0-3) en klopte PSV in De Kuip (2-1). "Wij hadden toen een goed team, met spelers als Adam Maher, Nick Viergever en Jozy Altidore. Maar PSV speelde gewoon met Mark van Bommel, Kevin Strootman, Dries Mertens, Jeremain Lens... dat soort gasten. Maar binnen een kwartier stonden we met 2-0 voor. We waren zó gedreven en klapten er zó hard op dat we PSV met de rug tegen de muur duwden."