Spurs vestigt hoop op Koeman: 'Misschien vierden ze al vakantie, houd ik niet van'

29 april om 18:45

Met zijn reputatie als reuzendoder weet Ronald Koeman de hoop van Tottenham Hotspur op zich gevestigd. De Nederlandse manager neemt het zondag met Everton op tegen koploper Chelsea.

Veel om voor te strijden hebben The Toffees evenwel niet meer. Een ticket voor de voorronde van de Europa League is zo goed als binnen. Vorige week werd dan ook kleurloos gelijkgespeeld tegen West Ham United, maar daar was Koeman niet blij mee. "Misschien vierden de spelers in hun hoofd al vakantie. Ik houd niet van zo'n mentaliteit", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

"We moeten gemotiveerd blijven, zeker nu de beste ploeg uit de Premier League op bezoek komt", vervolgt Koeman. "Mijn uitdaging is om Arsenal te achterhalen." The Gunners, de nummer zes, staan slechts twee punten voor op Everton, maar speelden wel twee duels minder. Het duel van Arsenal met Tottenham Hotspur biedt Everton evenwel hoop.

Koeman kan de Spurs op zijn beurt een uitstekende dienst bewijzen met een zege op Chelsea. Het verschil tussen de nummer één en twee van de Premier League is vier punten.